Mainos
Mainos

Ammatilliseen peruskoulutukseen 750 uutta opiskelijapaikkaa

Opetusministeri Henna Virkkunen on päättänyt 750 opiskelijapaikan lisäämisestä ammatilliseen peruskoulutukseen. Päätös liittyy valtion vuoden 2009 lisätalousarvioon ja on osa hallituksen elvytyspakettia.

- Sinivihreän hallituksen tavoitteena on taata jokaiselle peruskoulun päättävälle toisen asteen opiskelupaikka. Tästä tavoitteesta ei ole varaa tinkiä, ministeri Virkkunen toteaa.

Lisäyksellä pyritään vaikuttamaan nuorisotyöttömyyden alentamiseen ja nuorten syrjäytymiskehityksen ehkäisemiseen.

Kevään 2009 yhteishaun jälkeen alustavien tietojen mukaan ilman opiskelupaikkaa on edelleen noin 7 000 hakijaa. Perusopetuksen päättävä ikäluokka on kasvanut viime vuosina ja on suurimmillaan tänä vuonna. Samalla ammatillisen koulutuksen vetovoimaisuus on lisääntynyt ja lukiokoulutuksen vähentynyt.

Nyt tehty päätös mukaan lukien hallitus on lisännyt vuosina 2008-2009 ammatillisen peruskoulutuksen opiskelijamäärää jo yhteensä yli 7 000 opiskelijalla.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot