Mainos
Mainos

Ammatinvaihtajista työntekijöitä maatiloille

Ammatinvaihtajista koulutetaan maatilatyöntekijöitä hankkeessa nimeltä Punainen tupa ja perunamaa. Etupäässä muutoshaluisille kaupunkilaisille suunnatun koulutuksen järjestää Kymenlaakson ammattikorkeakoulu. Tulevat euromaatilojen työntekijät rekrytoidaan koko maasta. Myös työssä jo olevia voidaan ottaa mukaan koulutukseen.

Tärkeimmät edellytykset opiskelulle ovat innostus, muutosvalmius ja terveys sekä auton tai traktorin ajokortti. Opiskelija ei myöskään saa pelätä lehmiä tai muita kotieläimiä. 32 mukaan valittua koulutetaan Kotkassa ja Etelä-Kymenlaaksossa kevään, kesän ja syksyn 2001 aikana. Hankkeeseen liittyy harjoittelua noin 40 harjoittelutilalla. Opetus on ilmaista työvoimapoliittista koulutusta.

Koulutuksen jälkeistä työllistymistä edistetään muun muassa siten, että osuustoimintayrittäjyyden koulutuksen aikana perustetaan yksi tai useampia työosuuskuntia tai muita yrityksiä. Näin on määrä räätälöidä koulutettaville sopivat työnteon mahdollisuudet. Pilottihankkeen aikana kartoitetaan myös Kymenlaakson tyhjät omakotitalot ja maatilojen vanhat päärakennukset vuokrattaviksi tai myytäviksi maallemuuttajille.

Hankkeessa ovat yhteistyössä kouluttajina Kouvolan seudun ammatillisen oppimiskeskuksen Anjalan toimipiste Anjalankoskella sekä Harjun oppimiskeskus Virolahdella. Päärahoittajina ovat Euroopan sosiaalirahasto (ESR) sekä Kaakkois-Suomen TE-keskus.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme