Mainos
Mainos

Ammattiautoilijat: Asennekasvatusta lisää – Enskan liikenneohjelmat takaisin

Raskaan kuljetuskaluston etujärjestö haluaisi uudistaa liikennekasvatusta. Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry:n toimitusjohtajan mukaan kaupunkien keskustojen ja siinä samalla suojateiden turvallisuutta voitaisiin parantaa mm. asenteilla ja liikennejärjestelyillä.

Viikon sisällä on sattunut kolme vakavaa maantieturmaa, joissa on menehtynyt kaksi lasta ja yksi vanhempi mies. Kahdesta niissä osapuolena on ollut raskaan liikenteen edustaja.

Toimitusjohtaja Iiro Lehtonen sanoo MTV Uutisten haastattelussa, että turvallisuutta voisi lisätä kaupungin keskustoissa esimerkiksi liikennevaloilla ja järjestämällä enemmän näkyvyyttä niille paikoille joissa esimerkiksi jakeluliikenne toimii. 

– En puhuisi kuitenkaan yleisestä liikenneturvallisuuden heikentymisestä. Nyt pitäisi miettiä, millä tavalla nämä valitettavat tapaukset olisi voitu välttää, Lehtonen sanoo.

Lehtonen pohtii vanhojen kauounkien keskustoja, joissa jakeluverkoston pitäisi pystyä palvelemaan asiakkaita ja toimimaan ahtaissa oloissa.

– Meidän katuverkko ei välttämättä ole suunniteltu tällaiseen parhaalla mahdollisella tavalla.

Enska ruutuun

Lehtonen muistuttaa, että raskaan liikenteen kuljettaja ammattilaisena osaa käsitellä ajoneuvoaan. Tarvitaan kuitenkin myös muun liikenteen osuus turvallisuuden parantamisessa. Yhteispeliä.

– Voisi miettiä, että olisiko ylipäätään liikennekasvatuskoulutusta muutettava jollain tavalla. 

– Itse kaipaisin esimerkiksi televisioon näitä Ensio Itkosen liikenneohjelmia. Niissä käytiin hyvin tarkkaan läpi, että miten käyttäydytään jotta lopputulos olisi paras mahdollinen. Ei lähdetty siitä, että jollain on oikeus tehdä jotain ja oikeuksista pidetään viimeiseen asti kiinni. Tällaista asennekasvatusta toivoisin lisää eri puolilta. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme