Mainos
Mainos

Ammattiin valmistuneita enemmän kuin ylioppilaita

MTV3 – Iida Ylinen

Koulut päättyvät ja suurimman huomion vievät tuttuun tapaan ylioppilasjuhlat. Ammattiin valmistuvia on kuitenkin tuhansia enemmän kuin lukion päättäviä.

Tänä keväänä ylioppilaaksi valmistuu 28 794 nuorta, kun ammatillisista oppilaitoksista valmistuu arviolta 33 500 nuorta.

– Ammatillisen koulutuksen suosio on kasvanut hieman viime vuosina. Tämä näkyy suoritettujen tutkintojen kasvaneessa määrässä, kertoo Matti Kyrö Opetushallituksesta.

Vuoteen 2009 verrattuna ammatillisia tutkintoja tehtiin nyt noin tuhat enemmän. Tutkintoikäisten nuorten ikäluokka on tosin myös kasvanut hieman vuodesta 2007 lähtien.

Ammatillisista oppilaitoksista valmistuu muun muassa lähihoitajia, merkonomeja, sähköalan sekä kone- ja metallitekniikan ammattilaisia.

Kaksoistutkinnon suorittaa tänä vuonna pari tuhatta nuorta.

Tilastokeskus kokoaa tiedot kaikista tutkinnoista tutkintorekisteriin. Lopulliset tilastot ovat käytettävissä runsas vuosi valmistumisvuoden jälkeen. Tällä hetkellä uusimmat tarkistetut tilastot tutkinnon suorittaneista ovat vuodelta 2009.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot