Mainos
Mainos

Ammattikalastajien saaliit pienentyneet

Ammattikalastajien merialueilla saama saalis on pienentynyt. Erityisesti silakka- ja kilohailisaaliit vähenivät.

Suomalaisten ammattikalastajien saaliit pienentyivät noin 20 miljoonalla kilolla vuodesta 2002 vuoteen 2003. Suomenlahdelta kalastettu saalis pieneni muita merialueita enemmän. Suomenlahdella saalis jäi neljäsosaan vuoden 2002 saaliista. Eniten vähenivät silakka- ja kilohailisaaliit. Tiedot ilmenevät Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen uudesta tilastojulkaisusta Ammattikalastus merellä 2003.

Saalistietoja ovat velvollisia luovuttamaan kaikki suomen ammattikalastajarekisterissä olevat 2 700 kalastajaa. Viime vuonna ammattikalastajien haaviin jäi 78 miljoonaa kiloa kalaa. Saaliin arvo oli noin 19,5 miljoonaa euroa, mikä on noin 4 miljoonaa euroa vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Silakkaa nostettiin merestä 63 miljoonaa kiloa, mikä on noin 12 miljoonaa kiloa vähemmän kuin edellisvuonna. Silakka on silti määrältään ja arvoltaan merialueen ammattikalastuksen tärkein saalislaji.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot