Mainos
Mainos

Ammattikalastajille ennätyssaalis

Suomalaisten ammattikalastajien kokonaissaalis oli viime vuonna ennätyssuuri. Kalastajien verkkoihin tarttui Itämerestä yli 116 miljoonaa kiloa kalaa. Kalasaalis on kasvanut tasaisesti vuosikymmenen alusta. Saaliin kasvu selittyy Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen mukaan lähinnä silakka- ja kilohailisaaliiden lisääntymisellä.

Eniten viime vuonna kalastettiin edelleen silakkaa, jonka määrä oli noin 80 prosenttia kokonaissaaliista. Silakkaa pyydettiin noin 93 miljoonaa kiloa. Kilohailisaalis kasvoi viime vuonna 14 miljoonaan kiloon, kun edellisenä vuonna määrä oli noin 10 miljoonaa kiloa vähemmän.

Turskaa saatiin yli 3 miljoonaa kiloa, siikaa noin 1,3 miljoonaa ja lohta vajaat miljoona kiloa. Noin puolen miljoonan kilon kuhaaalis on ennätysmäisen suuri.

Merialueen kokonaissaalis kasvoi viime vuonna 10 miljoonalla kilolla. Kokonaissaaliin arvo oli viime vuonna 149 miljoonaa markkaa.

Kalan tuonti lisääntyi

Myös kalan tuonti lisääntyi hieman viime vuonna. Kalaa ja kalatuotteita tuotiin maahan 678 miljoonan markan arvosta; edellisvuonna tuonnin arvo oli noin 600 miljoonaa markkaa. Ylivoimaisesti tärkein tuontimaa on Norja, josta tuotiin noin 43 prosenttia kalatuonnin arvosta. Toiseksi tärkein tuontimaa on Ruotsi.

Kalatuotteita vietiin Suomesta noin 100 miljoonalla markalla lähinnä Japaniin, Venäjälle ja Ruotsiin. Tärkeimmät vientituotteet ovat edelleen tuore ja savustettu kirjolohi, kirjolohen ja silakan mäti sekä tuore ja pakastettu silakka.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme