Mainos
Mainos

Ammattikorkeakoulujen opiskelijamäärä kasvanut hieman

Ammattikorkeakoulujen opiskelijamäärä kasvoi kokonaisuutena vuonna 2005. Myös uusien opiskelijoiden, ulkomaisten opiskelijoiden ja jatkotutkintojen määrät ovat kasvaneet.

Ammattikorkeakoulujen opiskelijamäärä kasvoi vuonna 2005 edellisvuodesta muutamalla sadalla. Tilastokeskuksen mukaan ammattikorkeakoulujen tutkintoon johtavassa koulutuksessa opiskeli syksyllä 2005 yhteensä 132 800 opiskelijaa.

Myös uusien opiskelijoiden määrä nousi hieman edellisvuodesta ollen nyt 36 900. Vuonna 2005 ammattikorkeakouluissa suoritettiin yhteensä 21 400 tutkintoa, joista ylempiä ammattikorkeakoulututkintoja tai ammattikorkeakoulun jatkotutkintoja oli 200.

Ulkomaalaisia opiskelijoita oli tutkintoon johtavassa koulutuksessa 4000, mikä on 5 prosenttia edellisvuotta enemmän. Ulkomaalaisista opiskelijoista suurimmat ryhmät olivat edellisvuosien tapaan Kiinan, Venäjän, Viron ja Ruotsin kansalaisia.

EU- ja ETA-maiden kansalaisten osuus ulkomaalaisista opiskelijoista oli noin neljännes. Ulkomaalaisten suorittamien tutkintojen määrä kasvoi edellisvuodesta 16 prosenttia ja oli hieman alle 600 vuonna 2005.

Ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavassa koulutuksessa oli 1100 opiskelijaa vuonna 2005, mikä on 500 enemmän kuin vuonna 2004. Syksystä 2005 lähtien aiempien ammattikorkeakoulun jatkotutkintojen tilalle tulleita ylempiä amk-tutkintoja on voinut suorittaa kaikilla koulutusaloilla.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot