Mainos
Mainos

Ammattikorkeakoululaisilla valmistumisjuhlia

Tuhannet ammattikorkeakoululaiset ovat viettäneet tänään valmistumisjuhliaan. Työllisyysnäkymät vaihtelevat kuitenkin rajusti aloittain.

Eri aloilla työllistymisnäkymät ovat kuitenkin hyvin erilaiset. Ammattikorkeakoulusta valmistuneille viestinnän ammattilaisille ei töitä tahdo löytyä, kun taas sosiaali- ja terveysalan ammatteihin valmistuvat työllistyvät lähes poikkeuksetta.

Ammattikorkeakoulujen viestinnän koulutusta on lisätty viime vuosina merkittävästi ja moni oppilaitos markkinoi itseään suosituilla mediaopinnoilla. Alan työpaikat eivät ole pysyneet ollenkaan koulutusbuumin mukana.

Erilaisia viestintään ja mediaan liittyviä aloituspaikkoja on ammattikorkeakouluissa noin 2000. Työpaikkoja on tarjolla vuosittain arviolta vain 500.

Moni medianomi joutuukin odottelemaan kiltisti uutta nousukautta. Kaikki valmistuvat eivät millään pääse tekemään elokuvia ja verkkoviestinnässäkin kovin buumi meni jo pari vuotta sitten.

Sosiaali- ja terveysalan ammatteihin valmistuvista peräti 90 prosentilla on työpaikka tiedossa, moni saa jopa valita minkä ottaa. Työpaikkoja on tarjolla erityisesti julkisella sektorilla.

Myös teknisen alan työtilannetta kuvataan ammattikorkeakouluissa kohtuulliseksi.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 28.05.2003)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme