Mainos
Mainos

Ammattiliitot kiinnostavat yhä vähemmän – liittojen ulkopuolisen työttömyyskassan kasvu jatkuu

Ammattiliittojen ulkopuolisen työttömyyskassan kasvu jatkuu. Yleinen työttömyyskassa YTK arvioi, että sillä on vuodenvaihteessa 326 000 jäsentä.

Jäsenmäärä on kasvanut vuodessa noin 12 000:lla. Vuonna 2011 YTK kasvoi noin 6 000 jäsenellä.

Entistä pienempi osa palkansaajista kuuluu ammattiliittoon ja liiton työttömyyskassaan. Järjestäytymisaste oli laskutavan mukaan noin 68 tai 69 prosenttia vuonna 2011. Osuus on työ- ja elinkeinoministeriön mukaan vähentynyt yhdeksässä vuodessa noin 6 prosenttiyksikköä.

Palkansaajien keskusjärjestöjen jäsenmäärät ovat kuitenkin pysyneet viime vuodet ennallaan tai kasvaneet. Suurin keskusjärjestö SAK ilmoittaa jäsenmääräkseen yli miljoonan ja toimihenkilöiden STTK reilut 600 000. Akava arvioi, että sillä oli jäseniä vuoden lopussa 580 000.

Jäsenmäärät eivät kerro totuutta palkansaajien järjestäytymisasteesta, sillä jäsenistössä on mukana eläkeläisiä ja opiskelijoita.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot