Mainos
Mainos

Ammattiliitot: Piiloylitöillä palkattaisiin tuhansia työntekijöitä

Ammattiliittojen mukaan piiloylityöt johtuvat muun muassa siitä, että palvelualojen työnantajat ovat mitoittaneet väärin työmäärän suhteessa työaikaan.

Yksityisten palvelualojen työnantajat saavat varovaisestikin arvioiden yli 5000:ta kokoaikaista työpaikkaa vastaavan työpanoksen ilmaiseksi vuodessa, kun työpaikoilla puurretaan palkattomasti ylitöissä. Tähän laskelmaan päätyneet Palvelualojen ammattiliitto ja ammattiliitto Suora aloittavat nyt yhteisen kampanjan näiden piiloylitöiden kitkemiseksi.

Liittojen mukaan piiloylitöitä syntyy muun muassa siitä, että palvelualojen työnantajat ovat mitoittaneet väärin työmäärän suhteessa työaikaan. Työntekijä ei ehdi hoitaa kaikkia töitään normaalissa työajassa.

- Työnantaja voi tyytyväisin mielin olla palkkaamatta riittävästi työntekijöitä, koska voi luottaa siihen, että työt hoituvat aina jollain tavalla muutenkin, liitot arvostelevat tiedotteessaan.

Liitot muistuttavat, että kun työaikakirjanpidon ulkopuolisesta piiloylityöstä ei makseta palkkoja eikä työnantajamaksuja, myös yhteiskunta ja verottaja jäävät osattomiksi.

Liitot kannustavat ottamaan työmäärät puheeksi työpaikkojen palavereissa ja kokouksissa. Asennemuutos vie aikaa, mutta se on liittojen mukaan ainoa ratkaisu.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme