Mainos
Mainos

Ammattiliitto Pro: Kiista vuokratyöstä johtaa ICT-alan lakkoon

Ammattiliitto Pro on ilmoittanut 27. marraskuuta alkavasta ICT-alan lakosta, joka päättyy 1. joulukuuta. Pron mukaan työnseisaus koskee noin 12 000:ta ICT-alalla työskentelevää toimihenkilöä, asiantuntijaa ja esimiestä sekä alan vuokratyöntekijöitä.

Työnseisaus koskee esimerkiksi teleoperaattoreita, puhelinyhtiöitä sekä verkonrakennus- ja ylläpitoyrityksiä.

Riidan taustalla on Pron ja Palvelualojen työnantajat Paltan näkemyserot vuokratyön ehdoista. Pron mukaan vuokratyövoimaa käytetään väärin, kun vakituista henkilökuntaa korvataan vuokratyöllä.

– Työehtosopimuksen mukaan vuokratyötä käytetään tasaamaan ruuhkahuippuja. Alalla on kuitenkin yli tuhat vuokratyöntekijää, joista ainakin puolet on ollut töissä yli 2 vuotta. Se ei ole tilapäistä, Pron puheenjohtaja Jorma Malinen sanoo.

Valtakunnansovittelija Minna Helle kertoo olevansa yhteydessä riidan osapuoliin ja päättävänsä sen jälkeen jatkotoimista.

Alan työehtosopimus päättyi lokakuun lopussa. Pro sanoo ehdottaneensa Paltalle neuvotteluiden jatkamista joulun yli, jolloin takarajana olisi tammikuun loppu. Pron mukaan Paltalle ratkaisu ei kuitenkaan käynyt. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme