Mainos
Mainos

Ammattiliitto Pro vaatii yt-lakia uusiksi yhteiskuntasopimuksen yhteydessä

Ammattiliitto Pro vaatii, että yt-lainsäädäntöä on muutettava osana mahdollista yhteiskuntasopimusta.

Liiton puheenjohtajan Jorma Malisen mukaan yt-laki ei nykymuodossaan huomioi riittävästi muuttuneita työsuhteita ja uusia työn tekemisen tapoja.

– Laki on uudistettava vastaamaan paremmin muuttuvan työelämän tarpeita. Uudistuksen kautta työn tekemisen ja -tekijöiden yksilölliset tarpeet on kyettävä huomioimaan entistä paremmin, Malinen sanoo.  

Malinen pitää valitettavana, että nykymuotoista yt-lakia käytetään lähinnä välineenä työvoiman vähentämiseen. Yt-neuvotteluja käydään Malisen mukaan usein ikään kuin varmuuden vuoksi, ennakkovarautumisena yrityksen epävarmaan tulevaisuuteen.  

Pron mielestä uudesta yt-laista on rakennettava toimiva työkalu kilpailukyvyn ja työvoiman kehittämiseen.  

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) hallitus esittelee ehdotuksensa yhteiskuntasopimuksesta maanantaina työmarkkinajärjestöille.

STTK:n jäsenliitto Pro on yksi Suomen suurimmista ammattiliitoista. Sillä on noin 120 000 jäsentä.


Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot