Mainos
Mainos

Ammattiliitto Pron Rinne sai lakkosakot

Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Antti Rinne on saanut tuomion taannoisista metalliteollisuuden lakoista. Helsingin käräjäoikeus antoi tänään Rinteelle 2600 euron sakot lakkoilmoitusten laiminlyönnistä.

Teknologiateollisuuden 14 jäsenyritystä jätti keväällä 2010 tutkintapyynnön, koska Rinne ei noudattanut velvollisuutta ilmoittaa työtaistelujen alkamisesta kahta viikkoa ennen niiden alkamista.

Lakot toteutettiin vuodenvaihteessa 2009-2010.

Rinne aikoo valittaa tuomiosta hovioikeuteen.

Tulossa on mielenkiintoinen ratkaisu, sillä työriitalain mukaisia ilmoitusvelvollisuuden rikkomisia on aiemmin ratkaistu työtuomioistuimessa.Nyt riidellään muun muassa siitä, olisiko tutkintapyynnön jättäminen kuulunut yrityksille vai niiden kattojärjestölle Teknologiateollisuudelle.

Hovioikeus joutuu myös ottamaan kantaa siihen, mikä merkitys on maan tapana olleilla vastaavanlaisilla tapauksilla.Yritykset ovat vedonneet siihen, että ilman varoitusta alkaneet lakot ovat aiheuttaneet niille kohtuuttomia menetyksiä.

Rinteen maksettavaksi tulee noin 2600 euron sakkojen lisäksi vajaan 11 000 euron oikeudenkäyntikulut.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme