Mainos
Mainos

Ammattiliittojen johdossa edelleen miesvalta

Suomalaiset ammattiliitot ovat edelleen melko vahvasti miesjohtoisia. Kolmen keskusjärjestön liki 80 ammattiliitosta reilut 20 on naisen johdossa.

Alkukesästä yksi suurista naisvaltaisista liitoista, Suomen lähi- ja perushoitajaliitto Super, saa vuosien tauon jälkeen taas naispuheenjohtajan.

Superia vuodesta 2000 johtanut Juhani Palomäki jää eläkkeelle, ja hänen seuraajakseen on ehdolla kesäkuussa pidettävässä liittokokouksessa neljä naista: Mari Niemi-Saari, Silja Paavola, Tiia Rautpalo ja Henna Tuomikoski.

Liittokokousedustajien vaali päättyy huomenna. Superin noin 80 000 jäsenestä 95 prosenttia on naisia.

STTK:n 18 jäsenliitosta naisen johdossa on neljä. SAK:n 26 jäsenliitosta neljässä on naispuheenjohtaja. Akavassa 35 jäsenliitosta 14:ssä on naispuheenjohtaja.

Kaikissa kolmessa keskusjärjestössä valta on tukevasti miesten käsissä, vaikka vain SAK:n jäsenistöstä enemmistö on miehiä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot