Mainos
Mainos

Ammattimaiseen marjanpoimintaan ei tarvita lupaa

Ammattimaiseen marjanpoimintaan ei tarvita vastedeskään maanomistajan lupaa.

Ympäristöministeri Ville Niinistö (vihr.) vakuuttaa, ettei jokamiehenoikeuksiin puututa hänen ministerikaudellaan. Ministeriön tuoreessa jokamiehenoikeuksia koskevassa oppaassa kaikki marjanpoimijat asetetaan samalle viivalle.

– Jokamiehenoikeuksien rajoituksia arvioidaan mahdollisen haitan näkökulmasta. Haittaa ei ole se, että marjanpoimija on ulkomaalainen vaan se, mitä se ihminen tekee siellä metsässä, Niinistö sanoi oppaan julkistamistilaisuudessa Helsingissä.

Maa- ja metsätalousministeri Jari Koskinen (kok.) ehdotti kesällä, että bisnesmäisestä marjanpoiminnasta pitäisi sopia maanomistajan kanssa. Niinistön mielestä keskustelu on turha.

Toisen maalla saa marjastaa, jos siitä ei synny maanomistajalle vähäistä suurempaa haittaa. Niinistö huomauttaa, ettei luontoon saa jättää roskia tai pysyviä jälkiä. Esimerkiksi varpuja ei saa tuhota.

Oppaan tekijöiden mukaan jokamiehenoikeuteen liittyviä kiistoja syntyy liiketoiminnan lisäksi etenkin yksityisten teiden käytöstä sekä liikkumisesta pihojen läheisyydessä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme