Mainos
Mainos

Ammattitaitoisista kokeista huutava pula

Kokit, tarjoilijat ja ravintoloiden palveluvastaavat ovat työllistyneet hyvin jo neljän, viiden vuoden ajan. Myös tulevaisuus näyttää alan osaajille hyvältä, sillä ammattitaitoisista kokeista on huutava pula pääkaupunkiseudulla ja Lounais-Suomessa.

Kilpailu ravintoloiden välillä on kehittynyt todelliseksi taisteluksi, sillä hyvin työnsä osaava ravintola-alan ammattilainen saa päättää palkastaan itse. Esimerkiksi Turussa lähes jokainen tällä viikolla valmistunut kokki ja tarjoilija saa takuuvarman työpaikan.

– Voi sanoa, että tänä keväänä meiltä valmistuvista 95 prosentilla on työpaikka, kertoo koulutusvastaava Kristiina Yli-Penttilä Turun ammatti-instituutista.

Saana Heino on paiskinut töitä alalla koko opiskelun ajan. Heinokin on huomannut, että tarjolla on jatkuvasti työpaikkoja etenkin lounasravintoloissa ja kahviloissa.

– Ainakin tällä hetkellä koen, että ei ole ollut mitään hankaluuksia. Saa tehdä sitä, mitä haluaa ja voi valita työpaikkansa.

Katso Heikki Kauhasen juttu Turusta (Seitsemän uutiset 5.6.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme