Mainos
Mainos

Ammuntaseurojen ja -kerhojen välillä suuri ero

Suomen ampujainliiton toiminnanjohtaja Seppo Kangas haluaa vetää tiukan rajan rekisteröityjen ampumaseurojen ja liiketoimintaa harjoittavien ampumakerhojen välille. Suomessa on yhteensä yli 300 ampumaseuraa, joiden piirissä harjoittelee yli 38 000 alan harrastajaa.

Tarkkaavaisuutta ja keskittymistä vaativa laji onkin kasvattanut suosiotaan erityisesti nuorten parissa. Myös seuratoimintaa on kehitetty viime vuosina. -Seuroilla on yleensä käytössä omat radat eri tyyppisiä aseita varten. Taloudellisella periaatteella toimivat ampumaradat ovat erikseen, emmekä ole mitenkään riippuvaisia niiden tiloista, Kangas kertoo.

Alan harrastajat harjoittelevat useimmiten omilla aseilla, joten suurimmalla osalla seurojen jäsenistä on aseenkantolupa. -Poikkeuksia ovat tietenkin uudet jäsenet, jotka vasta tutustuvat lajiin. Jos harrastus kuitenkin miellyttää, niin silloin seura antaa lausunnon aseenkantolupaa varten, Kangas selvittää.

Suomen ampujainliiton tiedossa ei ole yhtään valvotussa harjoitus- tai kilpailutilanteessa tapahtunutta onnettomuutta. -Ampumaseuroissa turvallisuus on varmistettu moneen kertaan. Ensiksi pitää olla jäsen ja sitoutua seuran toimintaan. Julkinen kontrolli on erittäin vahva ja se estää tällaiset tapaukset, Kangas toteaa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme