Mainos
Mainos

Amnesty tylyttää Suomea turvapaikkapolitiikan kiristyksistä – penää kuntia ottamaan kiintiöpakolaisia

Ihmisoikeusjärjestö Amnesty International kritisoi Suomen kiristynyttä turvapaikkalainsäädäntöä.

Muun muassa turvapaikanhakijoilta evätty oikeusapu sekä perheenyhdistämistä koskeva lainsäädäntö sai sapiskaa MTV Uutisissa vierailleelta järjestön Suomen osaston toiminnanjohtajalta Frank Johanssonilta.

– Perheenyhdistäminen tehtiin todella vaikeaksi. Tuloraja on niin korkea, että tuskin siihen kukaan yltää, hän toteaa.

Johansson penää myös kuntia lisäämään niin kutsuttuja kuntapaikkoja turvapaikanhakijoille. Lähestyvissä kuntavaaleissa tilanteeseen on mahdollista vaikuttaa.

– Paras tapa saada ihmiset turvaan on tuoda heidät kiintiöpakolaisina YK:n pakolaisleireiltä. Tämä on mahdollista vain, jos kunnat suostuvat ottamaan vastaan turvapaikanhakijoita tarjoamalla kuntapaikkoja.

Hänen mukaansa sisäministeri Paula Risikko kertoi jokin aika sitten, että Suomen pakolaiskiintiön nostaminen on mahdollista vain, jos kuntapaikkoja saadaan enemmän.

– Se on kunnista kiinni, hän toteaa.

Haastattelussa hän myös toteaa, että Suomessa on järjestön näkemyksen mukaan yhä mielipidevankeja. Järjestö katsoo aseistakieltäytyjien joutuvan vankilaan mielipiteensä vuoksi, kun samalla vaihtoehtoinen palvelusmuoto on järjestön näkökulmasta rangaistuksenomainen. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme