Mainos
Mainos

Amnesty: Venäjän ihmisoikeudet esille huippukokouksessa

Pääministeri Matti Vanhanen sai tänään 12 000 ihmisen allekirjoittaman vetoomuksen, jossa toivotaan, että ihmisoikeusasiat nostetaan esille perjantain EU:n ja Venäjän huippukokouksessa.

Ihmisoikeusjärjestö Amnesty International vaatii Suomea ottamaan Venäjän ihmisoikeusloukkaukset esille EU:n ja Venäjän välisessä huippukokouksessa Helsingissä perjantaina.

Amnesty luovutti asiasta vetoomuksen pääministeri Matti Vanhaselle. Vetoomuksen oli allekirjoittanut reilut 12 000 ihmistä. Lisäksi pääministerille on lähetetty noin 900 vetoomuspostikorttia.

- Kun presidentti Vladimir Putin vieraili Lahdessa lokakuussa, Venäjän ihmisoikeusloukkaukset otettiin kovan poliittisen paineen alla esille lyhyessä illallistapaamisessa. Tilanne Venäjällä ei ole kuukauden kuluessa muuttunut miksikään, vaan varsinaisessa huippukokouksessa ihmisoikeuskeskustelulle on entistä suurempi tarve, sanoo Amnestyn Suomen osaston toiminnanjohtaja Frank Johansson.

Hänen mukaansa on tärkeä varmistaa, että ihmisoikeusasiat ovat alusta asti esillä, jos huippukokouksessa käynnistetään prosessi uuden kumppanuussopimuksen luomiseksi EU:n ja Venäjän välille.

- Taloudellinen yhteistyö on hyvin epävarmaa sellaisen maan kanssa, jossa sananvapaus ja demokratia ovat vain kulisseja. Tähän näkökulmaan perustuvat myös EU:n omat säännöt ihmisoikeusloukkauksiin puuttumisesta, Johansson sanoo.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme