Mainos
Mainos

Amorella irti jäistä - laivat poikkeusreitille

Viking Linen matkustaja-alus Amorella on päässyt irti jäistä ja saapunut Tukholman satamaan. Amorella juuttui hankalien jääolosuhteiden vuoksi Ahvenanmaan ja Ruotsin välille eilen alkuillasta. Alus oli jumissa kahdeksan tuntia.

Turun meriliikennekeskuksen päivystäjä Dan Lillberg kertoo MTV:n uutisille, että jäänmurtajat onnistuivat aamuyön aikana irrottamaan sekä Amorellan että myöskin jäihin juuttuneen SeaWind-rahtialuksen.

Tallinkin Regal Star -alus sen sijaan odotti aamuun asti jäänmurtaja Sisun apua. Nyt alus on saatu irti jäistä ja se on matkalla kohti Tukholmaa.

Aiemmin jumissa olleet Isabella ja ro/ro matkustaja-alus Finnfellow pääsivät jo illalla irti jäistä.

Alukset poikkeusreitille

Matkustaja-alukset joutuvat vaikeiden jääolosuhteiden vuoksi turvautumaan poikkeusreittiin.

- Ruotsalaiset ovat antaneet merivaroituksen. Tämä väylä, mitä laivat normaalisti kulkevat, ei ole käytössä. Kaikki matkustaja-alukset käyttävät nyt Sandhamnin väylää Tukholman eteläpuolelta, Lillberg kertoo.

Poikkeusreititys aiheuttaa muutoksia aikatauluihin.

- Tämä poikkeusreitti on jonkin verran pidempi. Se tarkoittaa sitä, että aikataulut tulevat venymään. Varustamot tiedottavat tarkemmin näistä uusista aikatauluista, Lillberg kuvaa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme