Mainos
Mainos

Ampumaradat tehotarkastukseen

Sisäministeriö vaatii, että kaupallisten ampumaratojen turvallisuus ja lupaehdot tarkastetaan.

Ministeriö kehottaa lääninhallituksia ja poliisilaitoksia yhteistyöhön ampumaratojen turvallisuuden parantamiseksi. Samalla se velvoittaa lääninhallitukset harkitsemaan tapauskohtaisesti kaupallisten ampumaratojen lupaehtojen rajaamista. Asia nousi julkisuuteen Helsingin Albertinkadun ampumaratasurmien yhteydessä.

Ongelmallisimpia ovat sellaiset ampumaradat, joihin kuka tahansa ulkopuolinen ja aseen luovuttajalle tuntematon henkilö voi tulla harjoittelemaan ampumista ilman riittävää valvontaa.
Ministeriö edellyttää myös, että tulevaisuudessa ryhdytään toimiin, jotka varmistavat, että ampumaradan pitäjä tarkistaa asiakkaiden henkilötiedot ja aseen hallussapitoon oikeuttavan luvan.
Sisäministeriö valmistelee ampuma-aselainsäädännön uudistuksen toiseen vaiheeseen säädöksiä, jotka koskevat kaupallisia ampumaratoja ja asekoulutuksen antamista. Uudistuksen odotetaan valmistuvan vuoteen 2000 mennessä. Sen myötä asekoulutuksen antaminen tulisi erikseen luvanvaraiseksi.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme