Mainos
Mainos

Andersson ei halua sitoa markkaa ERM:ään

Vasemmistoliiton puheenjohtaja, kulttuuriministeri Claes Andersson ei halua sitoa Suomen markkaa Euroopan valuuttakurssimekanismiin ERM:ään. Hänen mielestään hankkeeseen liittyy liian monia riskejä.

Andersson korostaa Suomen Tietotoimiston haastattelussa, että päätös markan ERM-kytkennästä on poliittinen harkintakysymys. Mitään taloudellisia syitä päätökselle ei hänen mielestään ole.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja sanoo nyt ensimmäisen kerran näin suoraan, ettei Suomen pitäisi tehdä ERM-kytkentää. Hän ei usko, että tällainen ratkaisu olisi este Suomen jäsenyydelle Euroopan talous- ja rahaliitossa Emussa, jos Suomen eduskunta sitä aikanaan haluaa.

Andersson ei ota vielä lopullista kantaa Suomen Emu-jäsenyyteen. Hänen mielestään Suomi ei kuitenkaan voi olla ensimmäisten maiden joukossa, jos työttömyys ei laske tuntuvasti nykyisestä.

Andersson arvostelee voimakkaasti Suomen Pankkia, joka harjoittaa hänen mielestään liian tiukkaa inflaation vastaista politiikkaa ja työttömyyden kustannuksella.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme