Mainos
Mainos

Andersson ei jatka vasemmistoliiton johdossa

Kulttuuriministeri Claes Andersson ei pyri jatkamaan vasemmistoliiton puheenjohtajana ensi toukokuun puoluekokouksen jälkeen. Andersson ilmoitti asiasta puolueensa valtuuston kokouksessa tänään Helsingissä.

Ilmoitus oli odotettu, ja seuraajakeskustelua onkin viritelty jo viime keväästä lähtien. Ehdokkaaksi on ilmoittautunut jo varapuheenjohtaja Suvi-Anne Siimes. Hän saa todennäköisesti kilpailijaksi ainakin puolueen eduskuntaryhmän puheenjohtajan Martti Korhosen.

Vasemmistoliiton Emu-vastustajiin kuuluva europarlamentaarikko Esko Seppänen ei ole toistaiseksi paljastanut aikeitaan tässä tilanteessa. Seppänen oli uhannut haastaa Anderssonin, jos tämä olisi pyrkinyt jatkamaan vielä puolueen puheenjohtajana.

Keväällä 60 vuotta täyttänyt Andersson on johtanut vasemmistoliittoa puolueen perustamisesta alkaen vuodesta 1990. Pääministeri Paavo Lipposen (sd.) hallituksessa kulttuuriministerinä toimiva Andersson on kansanedustaja, kirjailija ja psykiatri.

Lähtöaikeensa nyt vahvistanut Andersson ei perustellut tarkemmin ratkaisuaan. Hän totesi vain, että "päätös on henkilökohtainen, tarkkaan harkittu ja lopullinen".
-Olen vakuuttunut siitä, että puolue tarvitsee johtoon nuorempia voimia, Andersson sanoi ja toivoi puolueen jatkavan samalta pohjalta, jolta hän on halunnut sitä kehittää.
(STT)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme