Mainos
Mainos

Andersson ei lähde keskusteluun Seppäsen kanssa

Vasemmistoliiton puheenjohtaja kulttuuriministeri Claes Andersson ei lähde mukaan europarlamentaarikko Esko Seppäsen (vas.) haastamaan puheenjohtajakeskusteluun.

Seppänen ilmoitti alkuviikosta, että hän ryhtyy kilpailemaan puolueen puheenjohtajan paikasta ainakin siinä tapauksessa, että Andersson pyrkii vielä jatkamaan tehtävässä.

Andersson väisti tänään kysymyksen Seppäsen heittämästä haasteesta. Hän sanoi, ettei välitä lähteä keskustelemaan sellaisella tasolla kuin viime aikoina on ollut nähtävillä.

Anderssonin kanssa monissa asioissa eri suuntaan ajava Seppänen perusteli kantaansa sillä, että Anderssonille pitää olla vaihtoehto.

Puoluevaikuttajien Emu-kirjasen julkistamistilaisuudessa esiintynyt Andersson tyytyi toistamaan aiemman ilmoituksensa, että hän kertoo jatkoaikeistaan tämän vuoden kuluessa.

Ilmoitusta odotellaan sen jälkeen kun puolueen Emu-jäsenäänestyksen tulos on selvillä itsenäisyyspäivän jälkeen. Johtokisaan ilmoittautunut varapuheenjohtaja Suvi-Anne Siimes sanoi, ettei hän kaihda kilpailua Seppäsen kanssa, jos sellainen tilanne tulee eteen.

Ehdokkaaksi nostettu euroedustaja Outi Ojala kertoi ilmoittavansa oman kantansa sen jälkeen kun Andersson on tehnyt selkoa omista aikeistaan.

Anderssonia, Ojalaa ja Siimestä yhdistää myönteinen kanta Suomen Emu-jäsenyyteen. He perustelevat näkemyksiään puolueaktiiveille ennen jäsenäänestystä lähetettävässä Emu-kirjasessa.

Vasemmistoliiton jäsenäänestys puolueen Emu-kannasta alkaa 25. marraskuuta. Jäsenkunnan enemmistön on arvioitu suhtautuvan kielteisesti tai vähintäänkin kriittisesti Emu-jäsenyyteen. Vasemmistoliiton johto ei kuitenkaan halua saattaa puoluetta oppositioon kielteisen Emu-kannan vuoksi. Tämän vuoksi jäseniltä tultaneenkin kysymään samalla mielipidettä hallituksessa pysymisestä.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme