Mainos
Mainos

Anna Nuotio ja Eppu Nuotio : Tuplana, kiitos!

Arvio: Lenita Toivakka

(Crime Time)

Kaksossisarukset Alisa ja Elisa ovat päähenkilöitä rikosromaanissa, jossa tapahtuu paljon muutakin kuin murha.

Elisa löytää rappukäytävästä ovensa edestä kuolleen miehen, jonka jälkeen alkaa sisarusten lapsuudesta ja menneisyydestä hiljalleen sivu sivulta paljastua uusia, jännittäviä tapahtumia.

Murhatutkinta ei kirjassa, poikkeuksellisesti dekkarien tapaan, olekaan pääasia vaan tapahtumat, jotka ovat murhaan johtaneet. Ei ole sankaripoliisia tai näppärää toimittajaa, joka vie lukijan murhaajan jäljille. Itse asiassa kirjaa lukiessa unohtaa sen olevan rikosromaani.

Elisan sairastuminen, Alisan onneton avioliitto, sisarusten väliset jännitteet ja salaperäiset tapaamiset kaupungintalon ravintolassa takaavat, että kirja pysyy käsissä. Sama tapahtuma saa uusia ulottuvuuksia, kun ne kuvataan useamman henkilön, kuten välillä sympaattisen ravintolapäällikkö Raunon näkökulmasta.

Mielenkiintoinen, helposti koukuttava kirja, jonka juoni ei olekaan aivan ennalta arvattavissa. Äidin ja tyttären kirjailijayhteistyö toimii. Välillä kirjaa lukiessa pakostakin tuli mietittyä, kumman kynästä tämä tarinan yksityiskohta on syntynyt.

Kansanedustaja Mikkeli (kok)

Kirjojen parissa rentoudun ja pakenen arjen kiireitä. Valitettavasti eduskuntatyön ollessa kiivaimmillaan tulee luettua aivan liian vähän. Kommentaattorina lukemiselle järjestyy aikaa. Tämä tekee minulle "työnarkomaanille" tosi hyvää.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme