Mainos
Mainos

Annamari Marttinen : Ero

(Tammi)

Annamari Marttisen viidennen romaanin aihe koskettaa tavallat tai toisella miljoonaa suomalaista.

Vai mitä sanotte tästä: "Tahdotko ottaa eron ex-puolisostasi myös ajatuksissasi, sanoissasi ja tunteissasi sekä jatkaa omaa elämääsi erillisenä ihmisenä ja antaa hänen jatkaa omaansa? Tahdon."

Ellenin ja Kimmon lähes parikymmentä vuotta kestänyt avioliitto päättyy eroon. Sinisen omakotitalon unelma vaihtuu vuokra-asuntoon, mutta Ellen ei haikaile takaisin.

Marttinen kertoo todentuntuisesti siitä, miten ero itseasiassa lähtee käyntiin jo kauan ennen kuin kumpikaan tajuaa, mitä kohti tässä edetään joka päivä. Ellen käy läpi jopa rakastumisen syitä ja miten jo silloin ero häämötti eli oliko kyseessä alunperin jo väärä ratkaisu. Rohkeana ratkaisun tekijänä Ellen kärsii syyllisyydestä, jota tilapäiset miessuhteet eivät poista. Monien suomalaisten tapaan hän käy eroryhmässä, jossa pohditaan tilannetta kaikkien osapuolten kannalta.

Kirja maistuu aidolta eletyltä elämältä, jossa ero ei näyttäydy helppona ratkaisuna. Se antaa varmaa pureksittavaa ja pohdittavaa erotilanteessa. Vaikeasta aiheesta huolimatta kirjassa oli tiettyä kepeyttä ja sitä oli helppo lukea.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot