Mainos
Mainos

Annan saapui Suomeen

YK:n pääsihteeri Kofi Annan saapui tänään illansuussa kaksipäiväiselle vierailulle Suomeen. Pääsihteeri saapui rouva Nane Lagergren Annanin kanssa Helsinki-Vantaan lentoasemalle Ruotsista, jossa hän oli tavannut muun muassa pääministeri Göran Perssonin ja ulkoministeri Lena Hjelm-Wallénin.

Annan vakuutti lentokentällä uskovansa, että Pohjoismaiden tuki YK:lle on yhtä vahva kuin ennenkin. Vierailun ensimmäisen illan ohjelmassa on Suomen presidenttiparin tarjoama päivällinen Mäntyniemessä. Huomenna Annan tapaa useita ministereitä sekä vierailee eduskunnassa.

Pääsihteerin vierailu antaa suomalaisille hyvän mahdollisuuden perehtyä YK:n uunituoreeseen uudistusohjelmaan, kertoo linjapäällikkö Ritva Jolkkonen ulkoministeriöstä. Annan julkisti suunnitelmansa vain vajaa kuukausi sitten.

Suomi on ollut mukana ajamassa YK:n uudistamista niin, että se voisi toimia nykyistä tehokkaammin. Toisin kuin Yhdysvalloissa, Euroopassa ei niinkään olla huolissaan YK:n kokonaiskuluista, vaan siitä mihin raha kuluu.
(STT)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme