Mainos
Mainos

Anneli Jäätteenmäkeä epäillään rikoksesta

Poliisi myöntää, että kansanedustaja Anneli Jäätteenmäkeä epäillään rikoksesta.

Jäätteenmäki Anneli

Kesän aiemmissa kuulusteluissa kansanedustaja Anneli Jäätteenmäkeä kuultiin todistajana, mutta nyt poliisi epäilee häntä rikoksesta.

Jäätteenmäki oli eilen poliisin kuultavana, koska häntä epäiltiin yllytyksestä presidentin entisen neuvonantajan Martti Mannisen virkasalaisuuden rikkomiseen. Jäätteenmäki lähetti illalla STT:lle sähköpostin, jossa hän kertoi antaneensa tutkijoille täyden selvityksen tapahtumista:

" Olen tänään keskiviikkona 6. elokuuta 2003 ollut poliisin kuultavana epäiltynä yllytyksestä Martti Mannisen epäiltyyn virkasalaisuuden rikkomiseen. Olen tutkijoille antanut osaltani täyden selvityksen tapahtumista ja kiistänyt minuun kohdistetut epäilyt. Tutkinnan keskeneräisyyden vuoksi en voi antaa asiasta enempää tietoja tai lausuntoja.

Anneli Jäätteenmäki "

Kuulustelu kesti useita tunteja

Poliisi kuulusteli Jäätteenmäkeä useita tunteja. Läsnä kuulustelussa oli Jäätteenmäen avustaja, asianajaja Aarno Arvela, joka korostaa, että kuulustelu ei sinänsä ollut poikkeuksellisen pitkä ottaen huomioon tapauksen laadun.

Epäilyn mukaan Jäätteenmäki olisi yllyttänyt Martti Mannista kertomaan tietoja, jotka koskivat ulkoministeriön salaisia Irak-pöytäkirjoja. Irak-keskusteluja käytiin silloisen pääministerin Paavo Lipposen ja Yhdysvaltain presidentin George Bushin välillä viime vuoden lopulla.

Myös valtiosihteeriä kuultu

Helsingin rikospoliisi on kuulustellut valtiosihteeri Risto Volasta todistajana. Volanen on aiemmin kertonut itse julkisuudessa tapaamisestaan salaisten tietojen vuotajaksi epäillyn Martti Mannisen kanssa.

Volasen mukaan Manninen uhkasi alkukesästä syyttää Jäätteenmäkeä yllytyksestä, jos kaikki tosiasiat tulevat esille. Volanen kertoi tapaamisesta kesäkuussa samana päivänä, jona Jäätteenmäki jätti eronpyyntönsä pääministerin tehtävästä. Volanen totesi tuolloin, että valtioneuvoston kanslian valtiosihteerinä hänen tehtävänsä on asetuksen mukaan avustaa pääministeriä. Sittemmin hän on vaiennut tapauksesta.

Helsingin rikospoliisin tutkinnanjohtajan Markku Nisulan mukaan Irak-vuodon tutkinta valmistuu lähiaikoina.
(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 07.08.2003).

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme