Mainos
Mainos

Anneli Jäätteenmäki vahvisti eroavansa

Keskustan puheenjohtaja Anneli Jäätteenmäki ilmoitti tänään odotetusti astuvansa syrjään puolueen johdosta. Lisäksi vpj. Hannu Takkula sanoi jättävänsä puoluejohdon.

Keskustan puheenjohtaja Anneli Jäätteenmäki vahvisti tänään keskustan puoluehallituksessa, että hän luopuu tehtävästään ylimääräisessä puoluekokouksessa 5. lokakuuta. Jäätteenmäki kieltäytyi kuitenkin ennakoimasta, asettuuko hän ehdolle varapuheenjohtajavaalissa.

Jäätteenmäki ei myöskään halua ottaa kantaa mahdolliseen EU-vaaliehdokkuuteensa. Hän painotti, ettei hänellä ole mitään muita henkilökohtaisia urasuunnitelmia kuin jatkaa helsinkiläisten valitsemana kansanedustajana.

Puoluehallitus päätti virallisesti kutsua puoluekokouksen koolle. Kaiken todennäköisyyden mukaan Jäätteenmäen paikalle nousee pääministeri Matti Vanhanen. Kokouksessa täytetään myös kaksi varapuheenjohtajan paikkaa, joista toinen vapautuu Vanhaselta.

Varapuheenjohtaja Hannu Takkula ilmoitti lisäksi suullisesti ja kirjallisesti jättävänsä puoluejohdon. Hän ei asetu puoluekokouksessa uudelleen ehdolle.

Varapuheenjohtajaehdokkaita on ilmaantunut jo runsas puoli tusinaa. Viimeisimpänä on pyrkimyksistään kertonut kansanedustaja Olavi Ala-Nissilä Varsinais-Suomesta.

(MTV3 - STT)

(Seitsemän uutiset 02.09.2003)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot