Mainos
Mainos

Anni Nykänen: Mummo 2

Arvio: Päivi Mäki-Petäjä

(Kustannusosakeyhtiö Sammakko)

Anni Nykäsen Mummo-sarjakuvat ovat sekä oivaltavia että hauskoja. Mummo 2 -kirja oli aivan pakko lukea yhdeltä istumalta. Mummo ja nykyaika törmäävät riemastuttavalla tavalla eikä mummo koskaan jää sanattomaksi. Mummon kaltaisia vanhuksia - tai seniorikansalaisia - tämä maa totisesti kaipaa. Mummoja ei jyrätä vaan "mummo-enerkia" jyrää.

Mummon kissa on ihan oma juttunsa. Jokaisen kissanomistajan on helppo tunnistaa katin edesottamukset. Kisulle ostetaan hieno sänky, mutta se valitseekin sängyn kuljetuslaatikon nukkumapaikakseen. Tietenkin.

Mummon ja vaarin suhde on vuosikymmenien hioma eikä sitä järkytä mikään. Kanarialle matkataan, kun mummo niin haluaa. Siitäkin huolimatta, että vaari haluaisi mieluummin Lappeenrantaan. Se on rakkautta ja viisautta se.

Lapsenlapsen kotkotukset mummo kuittaa sujuvasti. Nuorempi polvi ei horjuta mummon näkemyksiä tuumaakaan. Mummo yllättää aina.

Elämän arkipäiväisyyksistä on tässä sarjakuvassa saatu uskomattoman paljon irti. Pienetkin arkiaskareet nousevat aivan uudelle tasolle. Mummohan on oikeastaan vuosisadan filosofi.

Parasta on kuitenkin se, että mummosta tulee pitkäksi aikaa hyvälle tuulelle.

Päivi Mäki-Petäjä on MTV3 uutisten ympäristötoimittaja. Työkseen hän tekee luonto- ja ympäristöaiheisia juttuja uutisiin ja Huomenta Suomeen. Myös aihepiiriä koskettava kirjallisuus kiinnostaa, mutta aikaa lukemiseen jää harmittavan vähän.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme