Mainos
Mainos

Anniskelulupia peruttu runsaasti

Anniskelulupia peruttu tänä vuonna viime vuotista enemmän.

Sosiaali-ja terveydenhuollon tuotevalvontakeskuksen mukaan vuoden ensimmäisellä vuosipuoliskolla anniskelulupa peruttiin 41 ravintolalta. Koko viime vuoden aikana lupa evättiin 62 anniskelupisteeltä.

Viranomaisten mukaan valvonta tavoittaa kuitenkin vain jäävuoren huipun. Yhden tarkastajan vastuulla kun on keskimäärin 500 anniskelupistettä. Kaikkiaan Suomessa on yhteensä liki 10.000 anniskelupistettä.

Väkevien alkoholijuomien anniskelua valvoo Sosiaali-ja terveydenhuollon tuotevalvontakeskus, mietojen anniskelu on puolestaan lääninhallitusten valvonnassa. Valvonnan resurssit ovat niukat. Koko maan anniskelua valvoo vain parikymmentä tarkastajaa, toteaa tarkastaja Elisa Vinsten-Valkonen Länsi-Suomen lääninhallituksesta.

- Suurimpiin epäkohtiin yritetään puuttua ja käydä suuremmissa tapahtumissa ja kaikissa sellaisissa, joissa on suuret massat liikkeellä. Silti täytyy sanoa, että harvempaan asutut ja pienet kyläpaikat saattavat jäädä vähemmälle.

Ravintola-alan kilpailussa ei keinoja kaihdeta. Niukoilla resursseilla sinnittelevä kenttävalvonta kaivaa esiin epäkohdan toisensa perään.

Viime vuoden aikana lääninhallitusten tarkastajat jakoivat kolmisensataa eriasteista sanktiota.

Pienellä porukalla tarkastuksia kyetään tekemään määrällisesti vähän, tehoa haetaan sitäkin enemmän. Sanktiolinja on kova. Esimerkiksi alaikäisille anniskelusta ei koskaan selviä varoituksella: lupa evätään kerrasta.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 30.07.2002).

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot