Mainos
Mainos

Annosteluvirheistä usein soittoja Myrkytystietokeskukseen

Sekaannusten syinä ovat esimerkiksi kiireestä johtuvat työpaineet, mutta parantamisen varaa saattaa olla myös monissa työpaikan käytännöissä.

Lääkkeiden annosteluvirheet antavat yhä useammin aihetta yhteydenottoon Myrkytystietokeskukseen. Useimmiten kyselyt tulevat sellaisista hoitopaikoista, joissa ei ole lääkäriä päivystämässä, sanoo Myrkytystietokeskuksen ylilääkäri Kalle Hoppu.

Kyseessä voi olla epäily yliannostuksesta, jos hoidettava on saanut mahdollisesti lääkkeet kahteen kertaan. Joskus taas naapurisängyn potilas on voinut napata huonetoverinsa lääkkeet, jolloin annostelu voi mennä pieleen, sanoo Hoppu.

Sekaannusten syinä voivat olla kiireestä johtuvat työpaineet, mutta parantamisen varaa saattaa olla myös monissa työpaikan käytännöissä. Myös lääkehuollon koulutukseen olisi Hopun mielestä kiinnitettävä vielä enemmän huomiota. Hopun mielestä on kuitenkin hyvä, että yhteyttä otetaan.

Myrkytystietokeskus vastaa vuosittain kaikkiaan noin 40 000 kyselyyn. Eniten soittoja tulee kesällä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot