Mainos
Mainos

Ansioituneita äitejä palkittiin kunniamerkein

Tasavallan presidentin myöntämät kunniamerkit on luovutettu ansioituneille äideille Helsingissä. Kaikkiaan 37 äitiä sai äitienpäivänä Valkoisen Ruusun Ritarikunnan I luokan mitalin kultaristein tunnustuksena merkittävästä työstä kasvattajana.

Palkituista äideistä 35 osallistui Säätytalossa pidettyyn juhlaan, jonka järjesti Mannerheimin Lastensuojeluliitto yhteistyössä sosiaali- ja terveysministeriön kanssa. Presidentti Tarja Halonen ja tohtori Pentti Arajärvi kunnioittivat juhlaa läsnäolollaan.

Kunniamerkkejä myönnettiin äideille, jotka edustavat mahdollisimman erilaisia ryhmiä. Mannerheimin Lastensuojeluliiton mukaan lasten lukumäärä ei ole määräävä peruste palkitsemiselle. Kunniamerkkejä pyritään myöntämään niin ansiotyössä käyville, yksinhuoltajille kuin maaseudun emännille. Tarkoitus on huomioida myös vähemmistöryhmien edustajia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme