Mainos
Mainos

Ansiorekisteristä helpotusta etuuksien maksamiseen

Suomeen suunnitellaan reaaliaikaista ansiorekisteriä.

Verohallinnon mukaan rekisteriin kerättäisiin keskitetysti tiedot ihmisille maksetuista palkoista, eläkkeistä ja etuuksista. Tietoja voisivat hyödyntää Kela, kuntien sosiaaliviranomaiset, työttömyyskassat ja eläkelaitokset. Lisäksi kansalaiset pääsisivät näkemään rekisteristä omat tietonsa.

Ylitarkastaja Arto Leinonen Verohallinnosta arvelee, että käyttöön rekisteri saattaisi tulla vuonna 2017.

-Rekisteri ei ole mahdollinen nykyisen lainsäädännön nojalla. Suunnitelmat ovat vasta alussa.

Nykyisin työnantajat ilmoittavat verottajalle kuukausittain könttäsumman kaikista maksamistaan palkoista, ei yksittäisen työntekijän tietoja.

-Verohallinto ei ole keskustellut, miten työnantajat suhtautuisivat siihen, että joutuisivat palkkakausittain antamaan tiedot Verohallinnolle. Tarkoitus ei ole aiheuttaa työnantajille hallinnollista taakkaa, sanoo ylitarkastaja Ilona Pellinen Verohallinnosta.

Kela haluaa reaaliaikaisen ansiorekisterin käyttöön, sillä se helpottasi etuuksien maksamista. Tällöin vältettäisiin osa etuuksien takaisinperinnästä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme