Mainos
Mainos

Ansiosidonnainen työttömyysturva heikkenee

Ansiosidonnainen työttömyysturva on heikkenemässä ensi vuoden alusta. Ansiosidonnainen työttömyysturva lyhenee 500 päivästä 400:aan, jos henkilön työhistoria on alle kolme vuotta.

Tämän lisäksi ansiosidonnainen päivärahakausi lyhenee sadalla päivällä, mikäli henkilö kieltäytyy työllistymistä edistävistä toimenpiteistä.

Muutokset perustuvat hallitusohjelmaan sekä työmarkkinajärjestöjen keväällä 2012 solmimaan työurasopimukseen.

– Kansainvälinen ekonomistien näkemys on, että mitä parempi työttömyysturva, niin sen heikommin työllistyy. Se on semmoinen yleinen käsitys, että mitä parempi turva, sitä hitaammin hakeudutaan töihin, kun ei ole pakko, hallitusneuvos Esko Salo sosiaali- ja terveysministeriöstä selittää päätöksen taustoja.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot