Mainos
Mainos

Antarktisen meren kyntäjä sai nimen

Rauman telakalla on laskettu vesille Etelä-Afrikan tilaama napa-alueiden tutkimus- ja huoltoalus. Laiva luovutetaan tilaajalleen viimeistelytöiden jälkeen ensi keväänä. Kauppahintaa ei ole julkistettu.

Napamerialueella saattaa olla myös vastedes kiinnostavia markkinanäkymiä suomalaiselle meriteollisuudelle.

- Antarktisen alueen tutkimuslaivasto on vanhenemassa, ja siltä alueelta olemme tunnistaneet uuden markkina-alueen, sanoi telakkayhtiö STX Finlandin markkinointijohtaja Håkan Enlund.

Ensimmäinen napa-alueelle Suomesta toimitettava tutkimus- ja huoltoalus sai nimekseen S.A. Agulhas II. Kastetilaisuudessa oli paikalla tilaajan edustajia, muun muassa Etelä-Afrikan ympäristöministeriöstä pääjohtaja Noshipho Ngcaba. Vielä torstaina ei eteläisille jäävesille kuitenkaan uusia tilauksia lupailtu.

Alus on suunniteltu Etelämantereen lähivesille säähavainnointiin ja merenpohjan geologisiin tutkimuksiin. Alusta voidaan käyttää myös jäänmurtajana. 134-metrisellä laivalla on majoitustilat lähes 150:lle miehistön jäsenelle ja tutkijalle.

Katso Simo Ahteen raportti Raumalta (Kymmenen uutiset 21.7.2011)

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme