Mainos
Mainos

Antola: Kansanäänestys olisi riski Vanhaselle

Pääministeri Vanhanen on luvannut ilmoittaa lähiviikkoina kantansa kansanäänestyksen järjestämisestä.

Turun yliopiston Jean Monnet -keskuksen johtaja Esko Antola katsoo, että kansanäänestyksen järjestäminen EU:n perustuslaista olisi pääministeri Matti Vanhaselle poliittista riskipeliä.

Turun Sanomien kolumnissaan Antola katsoo, että perustuslaista järjestettävä kansanäänestys avaisi hallituspuolueiden rivit ja veisi mennessään myös pääministerin ja hallituksen nauttiman vahvan aseman kansalaismielipiteessä.

Tähän mennessä seitsemän EU-maata on ilmoittanut järjestävänsä kansanäänestyksen unionin uudesta perustuslaista. Antola uskoo, että odotettavissa on dominopeli, jossa maa toisensa jälkeen kääntyy kansanäänestykseen kansallisen ja kansainvälisen paineen alla. Suomessakin paine hänen mukaansa kasvaa.

- Voi olettaa, että meillä erityisesti Viron päätös loisi paineita. Suomi kuuntelee herkällä korvalla myös Itävallan ratkaisua. Ruotsista sen sijaan ei tällä haavaa kansanäänestyspaineita ole tulossa, Antola arvelee.

Pääministeri Vanhanen on ilmoittanut kertovansa lähiviikkoina kantansa kansanäänestyksen järjestämiseen. Muutkin ministerit ovat tähän mennessä olleet hyvin pidättyväisiä äänestystä koskevissa kannanotoissaan.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme