Mainos
Mainos

Antonille Venäjän passi

Runsaasti kohua herättänyt Anton Salosen tapaus on saanut uuden, erikoisen käänteen. Venäjän Helsingin suurlähetystö myönsi tiistaina Antonille Venäjän passin äidin Rimma Salosen yksipuolisesta hakemuksesta. Antonin yksinhuoltajaksi määrätty isä, Paavo Salonen sai tietää passin myöntämisestä jälkikäteen, eilen aamupäivällä.

- Tämä oli totaalinen järkytys. Miksi äiti hakee passia ja saa sen ilman ainoan laillisen huoltajan kuulemista, ihmettelee Paavo Salonen.

Viideksi vuodeksi myönnetyn passin vuoksi poliisi on joutunut kiristämään turvatoimia Antonin suojaamiseksi.

- Suurin pelko on tietysti se, että äiti pyrkii viemään pojan passin turvin rajan yli, kertoo Salonen.

Paavo Salonen on ollut yhteydessä asiassa Suomen ulkoministeriöön. Ministeriössä kummeksutaan passin myöntämistä ilman yksinhuoltajaksi määrätyn isän kuulemista. Toisaalta todetaan myös, että Venäjä voi niin halutessaan myöntää passin kenelle vain. Suomi ei voi puuttua naapurimaan päätöksiin.

- En voi käsittää tätä. Toisaalta nyt äidillä ei ole minkäänlaisia mahdollisuuksia tavata Antonia ilman valvontaa. Tähän saakka hän on tavannut poikaansa Porin ensi- ja turvakodissa kaksi kertaa kuukaudessa kolmen tunnin ajan kahden sosiaalityöntekijän läsnä olleessa. Mietimme jo valvonnasta luopumista, mutta nyt se ei tule mitenkään kysymykseen, Salonen tilittää kotoaan Kokemäeltä.

Rimma Salonen on hakenut Antonille Venäjän passia jo loppuvuodesta 2007. Tuolloin Venäjän Turun pääkonsulaatti ei sitä myöntänyt, koska isä ei ollut paikalla allekirjoittamassa hakemusta, ja koska Anton oli Suomen kansalainen.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot