Mainos
Mainos

Antti ei riehunut metsissä kuin Tapani

Eilen Antinpäivänä riehunut myrsky on vaurioittanut ja kaatanut puita eri puolilla eteläistä Suomea. Antti-myrskyn metsätuhot jäävät alustavan arvion mukaan kuitenkin paljon pienemmäksi kuin esimerkiksi viime vuoden Tapani-myrskyn tuhot.

Suomen metsäkeskuksessa on aloitettu myrskyn aiheuttamien metsätuhojen arviointi. Tuhoarvio tehdään yhteistyössä muiden metsäalan toimijoiden kanssa. Maa- ja metsätalousministeriö on pyytänyt Metsäkeskusta toimittamaan ensimmäisen arvion tuhoista tiistaiaamuun mennessä.

Alustavien tietojen mukaan puustotuhot ovat melko hajanaisia, eikä laajamittaisia tuhoja ole tapahtunut. Tuhoille alttiita ovat olleet aukeiden alueiden länsilaidat.

Antinpäivän metsätuhot jäävät todennäköisesti paljon pienemmäksi kuin esimerkiksi viime vuoden Tapaninpäivän tuhot, jolloin myrskytuulet kaatoivat yhteensä 3,5 miljoonaa kuutiometriä puuta.

Maa- ja metsätalousministeriö muistuttaa, että myrskypuiden korjuu kannattaa jättää ammattilaisen tehtäväksi. Omatoimista myrskytuhopuiden korjuuta ei suositella. Myrskytuhopuiden korjuu vaatii erityistä huolellisuutta ja turvallisuuden takaamiseksi se suositellaan tehtäväksi koneellisesti.

Myös tarpeetonta liikkumista myrskytuhoalueella on vältettävä. Erityisesti on huolehdittava, etteivät lapset mene leikkimään myrskytuhopuiden tai niiden juurakoiden läheisyyteen.

Lumisateen etenemistä voi seurata MTV3:n sääsivuston sadetutkasta. Sivustolta löytyvät myös paikkakuntakohtaiset ennusteet, tiesäätiedot, kelikamerat sekä tuulitiedot merisääosiosta.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot