Mainos
Mainos

Anttila: Agenda-esitykset julki

Keskustan varapuheenjohtaja Sirkka-Liisa Anttila vaatii hallitusta heti julkistamaan komissiolle jätetyt esitykset Agenda 2000:n maatalousosasta.

-Pääministeri on moittinut keskustaa tuen puutteesta hallituksen Agenda 2000 -esityksille. Moitteet ovat perusteettomia niin kauan, kun hallitus ei ole julkistanut komissiolle tekemiään esityksiä markkamäärineen, Anttila sanoi Forssassa tänään.

EU-parlamentaarikko Anttila totesi, että keskusta voi antaa täyden tukensa hallitukselle, mikäli esitys kattaa Suomen maataloudelle uudistuksesta aiheutuvat 900 miljoonan markan menetykset ja turvaa Suomen maatalouden kannattavuuden ja yrittäjyyden.

-Keskusta epäilee, ettei Suomi olekaan tehnyt mitään virallisia esityksiä markkamääräisistä tukitarpeistamme EU-komissiolle, vaan vain käynyt erilaisia keskusteluja komission virkamiesten ja komissaari Franz Fischlerin kanssa, Anttila epäili.

Pitämällä tavoitteensa salassa hallitus välttää riskit, ja voi aina väittää saaneensa riittävän neuvottelutuloksen, Anttila syytti.
EU-komissio julkistaa ensi viikolla esitysehdotukset Agenda 2000 -paketista, jolla uudistetaan EU:n maatalous- ja rakennetukia ja rahoituskehystä.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme