Mainos
Mainos

Anttila haastaa koko ruokaketjun kannattavuustalkoisiin

Maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttila (kesk.) lupaa, että keinojen löytäminen maatalouden kannattavuuden parantamiseen on hänen tärkein haasteensa ensi viikon budjettiriihessä. Hän muistutti tämänpäiväisellä puhekierroksellaan kuitenkin, että mitkään hallituksen keinot eivät yksin riitä.

Siksi Anttila haastaakin koko ruokaketjun mukaan talkoisiin parantamaan maatalouden kannattavuutta. Hän pahoittelee, että monilla tiloilla kannattavuus on heikentynyt merkittävästi energian ja lannoitteiden hinnannousun vuoksi.

- Heikentynyt kannattavuus vauhdittaa tuotannon lopettamispäätöksiä, mikä ennen pitkää aiheuttaa puutetta kotimaisesta raaka-aineesta. Ruuan hinta on globaalisti kallistunut kuluneen vuoden aikana ruuan kysynnän kasvun takia, mutta tuottajan osuus elintarvikkeiden loppuhinnasta on kuitenkin alentunut kaikissa tuoteryhmissä. Syitä voi olla monia, mutta nyt koko ruokaketju on vakavan paikan edessä, hän korostaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme