Mainos
Mainos

Anttila haluaa jalostettua lähiruokaa

Maa-ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttila (kesk.) patistaa suomalaisia tuottajia jalostamaan lähiruokaa suurtalouskäyttöön soveltuviksi tuotteiksi. Esimerkiksi ministeri nosti marjat ja perunat.

- Perunoita saa, muttei kuorittuna. Puolukoita saa, muttei survottuna.

Kannustan tuottajia ja elintarvikeyrittäjiä tarttumaan tähän tilaisuuteen ja jatkojalostamaan tuotteitaan yhteistyössä, Anttila linjasi näkemyksiään Kymenlaakson lähiruokamessuilla.

Ministerin mukaan hankitalaki ei ole este kotimaisten ruokatuotteiden käytölle julkisissa hankinnoissa.

- Lähiruoka parantaa ruokapalveluiden laatua ja edistää paikallista ruokakulttuuria. Samalla myös ruokaturvallisuus paranee ja ruokaketjun läpinäkyvyys lisääntyy.

Keskustelu lähiruoasta kiihtyi, kun MTVn uutiset kertoi muutamissa päiväkodeissa tarjoiltavan kotimaisten perunoiden sijaan ulkomaisia, valmiiksi kuorittuja ja vakuumipakattuja perunoita. Syynä tähän on uusi elintarvikelaki, joka määrää että multaperunoiden käsittelyyn tarvitaan laitoskeittiössä oma kuorimahuone.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme