Mainos
Mainos

Anttila Keskisuomalaisessa: EU-tukea myrskytuhoihin

Maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttila (kesk) haluaa Asta-myrskyn tuhoihin tukea EU:n solidaarisuusrahastolta, kirjoittaa Keskisuomalainen.

Suomi voisi saada tukea jopa 75 miljoonaa euroa. Suomen on esitettävä hakemus komissiolle kymmenen viikon kuluessa. Vuonna 2005 Ruotsi sai Gudrun-myrskyn vuoksi EU:lta vastaavaa tukea 81,7 miljoonaa euroa.

Solidaarisuusrahaston tuki on tarkoitettu korvaamaan tuhoja, jotka eivät ole vakuutuskelpoisia. Niitä ovat säädösten mukaan esimerkiksi televiestinnän ja liikenteen infrastruktuurit ja tuhoja kärsineiden alueiden välitön puhdistaminen.

Myönnettävä avustus maksetaan kertaluonteisena tukena, joka ei edellytä Suomelta kansallista rahoitusta.

Rahaston vuotuinen talousarvio on miljardi euroa. Rahasto perustettiin Saksan, Itävallan, Tshekin ja Ranskan suurten tulvien vuoksi vuonna 2002.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot