Mainos
Mainos

Anttila: Kotona lapsia hoitavien syyllistämien kohtuutonta

Eduskunnan ensimmäinen varapuhemies Sirkka-Liisa Anttilan toivoo talouselämältäkin ymmärrystä, että lasten tasapainoinen kehitys edellyttää mahdollisimman paljon perheen yhteistä aikaa.

Eduskunnan ensimmäinen varapuhemies Sirkka-Liisa Anttila toivoo, että talouselämä tukisi vastuullista vanhemmuutta eikä syyllistäisi kotona lastaan hoitavia.

- Perheiden näkökulmasta tuntuu hämmentävältä Sanoma-konsernin johtajan EVA-seminaarissa esittämä väite siitä, että Suomen hyvä kotihoidontuki olisi esteenä naisten etenemiselle työmarkkinoilla, Anttila sanoi päivällä Orimattilassa.

Väitteen esittäjä ei Anttilan mukaan näytä luottavan siihen, että perheet kykenevät parhaiten ratkaisemaan sen, mikä kulloisessakin elämäntilanteessa on perheelle paras päivähoitovaihtoehto. Ratkaisuvallan tulee olla perheillä, ja yhteiskunnan tehtävä on järjestää eri vaihtoehtoja.

- On perheiden kannalta kohtuutonta, jos ulkopuolelta lähdetään tuomitsemaan esimerkiksi kotihoidontuen valinneita vanhempia. Varomattomasti esitettyjen kannanottojen sijaan perheiden arkielämää helpottaisi enemmän, jos talouselämänkin puolelta lähetettäisiin viestejä siitä, että lasten turvallinen ja tasapainoinen kehitys edellyttää mahdollisimman paljon yhteistä perheaikaa lapsen ensimmäisinä ikävuosina, totesi Anttila.

- Tällaiset viestit olisivat kovin paikallaan tänä aikana, jolloin vanhemmuus tahtoo muutenkin olla vähän hukassa, Anttila huomautti.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot