Mainos
Mainos

Anttila: Kuluttajalla oikeus tietää ruuan alkuperämaa

Maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttila (kesk.) selvityttää, miten muut maat aikovat noudattaa EU-komission ruuan markkinointitukea koskevia uusia ohjeita.

Komissio on ilmoittanut valvovansa entistä tiukemmin kotimaisen ruuan markkinointitukea, jota jäsenvaltiot osittain rahoittavat.

Anttila muistuttaa kolumnissaan Forssan Lehdessä, että komission tiukennetut ohjeet eivät sen sijaan koske kaupan ja teollisuuden omaa ruokamainontaa, koska sitä valtio ei tue.

- Samoin joutsenlippu tuotteissamme kotimaisen raaka-aineen takaajana saa jatkua, koska sitä valtio ei avusta, maa- ja metsätalousministeri painottaa.

Sen sijaan EU-komission uudet linjaukset koskevat Suomessa esimerkiksi valtion tukemien Finfoodin ja Kotimaisten Kasvisten toimintaa.

- Kaikissa tilanteissa kuluttajalla on aina oltava oikeus saada tietää ruuan alkuperämaa ja tuotantotapa. EU on itsekin säätänyt asetuksen lihan alkuperän ilmoittamisesta hullun lehmän taudin seurauksena, Anttila muistuttaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme