Mainos
Mainos

Anttila: Metsävakuutukset ovat riittämättömät

Maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttila (kesk.) vaatii vakuutusyhtiöiltä kattavampia metsävakuutuksia, kirjoittaa Keskisuomalainen.

Anttilan mukaan nykyiset vakuutusmuodot ovat riittämättömiä. Ennen loppukesän myrskyjä vain noin 30 prosentilla metsänomistajista oli metsävakuutus, mikä on ministerin mielestä liian vähän.

Anttila pitää myös selvänä, että hehtaarista maksettavalla 2-3 euron vakuutusmaksulla ei voi saada täyttä korvausta metsän tuhoutuessa.

Ministeri kertoi perjantaina, että Suomi ei voi hakea myrskytuhoihin tukea Euroopan solidaarisuusrahastolta. Anttilan mukaan rahastoa voidaan käyttää vain, kun katastrofista aiheutuvat kustannukset ylittävät kolme miljardia euroa, eikä näin Suomen kohdalla käynyt.

Uusimman tiedon mukaan Asta-myrsky tuhosi noin 30 prosenttia ylittämästään metsäalasta, eli noin neljä miljoonaa kiintokuutiometriä.

(MTV3 - STT)

Katso Meeri Ylä-Tuuhosen juttu

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme