Mainos
Mainos

Anttila: Nykyinen hallituspohja syö eduskunnan valtaa

Eduskunnan ensimmäisen varapuhemiehen Sirkka-Liisa Anttilan mielestä Suomessa on jo toista vaalikautta liian laajapohjainen hallitus. Anttila sanoo, että liian laaja hallituspohja kaventaa helposti eduskunnan valtaa ja vaikutusmahdollisuuksia.

Anttilan toivomaan "normaaliin parlamentarismiin" olisi siirryttävä viimeistään seuraavien eduskuntavaalien jälkeen. Anttilan mukaan viimeisin esimerkki hallituksen vahvasta otteesta suhteessa hallituspuolueiden kansanedustajiin on polttonesteiden veron alentaminen. Hän muistutti, että asiaa koskevan aloitteen ovat allekirjoittaneet yli sata edustajaa mukaan lukien suuri joukko hallituspuolueidenkin edustajia.

-Edustajien selvä enemmistö kannattaa suhdanneluontoista polttonesteiden veron alentamista, mutta hallitus vähät on välittänyt näiden kansanedustajien vaatimuksista, hän sanoi. Polttonesteet ovat tänä kesänä puhuttaneet paljon poliitikkoja. Hallitus sai eduskunnalta kesäkuussa luottamuslauseen polttonesteiden hintojen alentamista koskevan välikysymyksen päätteeksi.

Keskustan ja kristillisten epäluottamuslause-esitys kaatui äänin 122-57. Hallitusrintama säilyi äänestyksessä ehjänä. Hallituspuolueidenkin rivissä oli halua ottaa asia esille syksyn budjettiriihessä, mutta opposition välikysymykseen ei haluttu yhtyä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme