Mainos
Mainos

Anttila: Päihdeäidit tarvittaessa pakkohoitoon

Sirkka-Liisa Anttilan mukaan alkoholiverotuksen nosto ja pullojen varoitusetiketit eivät yksin riitä poistamaan päihdehaittoja.

Eduskunnan varapuhemies Sirkka-Liisa Anttila haluaa päihdehuoltoon entistä aktiivisempaa ennalta ehkäisevää otetta. Anttilan mielestä yhteiskunnan on annettava selkeä viesti siitä, että alkoholin väärinkäyttö johtaa vakaviin terveydellisiin ja sosiaalisiin ongelmiin.

- Päihdeongelmaiset, raskaana olevat naiset tulisi voida nykyistä tehokkaammin sekä äidin itsensä että syntymättömän lapsen vuoksi saattaa hoitoon. Äidin alkoholin suurkulutuksesta johtuvia lasten kehityshäiriöitä on aivan liikaa. Syntymättömän lapsen etua on voitava varjella, tarvittaessa joskus vaikka pakolla, Anttila sanoi keskustanaisten kirkkopyhässä Kinnulassa.

Anttilan mukaan alkoholiverotuksen nosto ja pullojen varoitusetiketit eivät yksin riitä poistamaan päihdehaittoja.

- Myös kouluterveydenhoidossa tulee kiinnittää erityistä huomiota siihen, että alkoholisoitumis- ja syrjäytymisvaarassa olevien lasten ja nuorten tilanteeseen puututaan ajoissa, Anttila toteaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot