Mainos
Mainos

Anttila: Suomen pidettävä kiinni eduistaan

Eduskunnan maa- ja metsätalousvaliokunnan puheenjohtaja kansanedustaja Sirkka-Liisa Anttila patistaa pitämään kiinni Suomen eduista maataloudessa.

-Nyt on aika Suomessakin herätä havahtumaan, mitä EU:n WTO-politiikka, siis vientitukien poistaminen, merkitsee Suomen meijerituotteiden, lihatuotteiden, viljan viennille tulevaisuudessa. Jos emme valvo paremmin etujamme, Suomesta kuihtuu peruselintarviketuotanto globaalien markkinoiden alttarille, Anttila kirjoittaa Hämeen Sanomissa.

Anttila korostaa, että EU:sta puuttuu sisäinen solidaarisuus, ja Suomen tukitasoa selvästi suuremmat tuet ohjautuvat edelleen unionin parhaille tuotantoalueille.

Kansanedustaja kritisoi myös viljelijöiden monimutkaista tuki- ja säädösviikkoa.

Lisäksi hän pitää kohtuuttomina ympäristönsuojelun kiristyneitä vaatimuksia, mikä ei kuitenkaan näy lihan hinnan nousuna.

Anttilan mielestä nyt olisi perusteellisen keskustelun ja arvioinnin aika. Hänestä siihen olisi erinomainen tilaisuus syysistuntokaudella, kun hallitus antaa eduskunnalle maatalouspoliittisen selonteon.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot