Mainos
Mainos

Anttila: Turvapaikkahakemusten käsittelyyn vauhtia

Turvapaikkahakemusten käsittelyssä tulisi kiireesti ottaa käyttöön pikakäsittely Ruotsin ja Saksan tapaan, vaatii eduskunnan ensimmäinen varapuhemies Sirkka-Liisa Anttila. Keskustanaisten Karjalan piirin 50-vuotisjuhlassa Lappeenrannassa tänään puhunut Anttila totesi, että Suomen käytäntö maksaa valtiolle vuodessa 72 000 markkaa pakolaista kohti.

Anttila, Sirkka-Liisa

Hänen mielestään mallia pitäisi ottaa Ruotsista ja Saksasta. Ruotsissa käsittely kestää 23 tuntia ja Saksassa hakemukset käsitellään jo lentokentällä.
-Nykyinen käytäntö ratkaista hakemukset kestää turvapaikanhakijan kannalta liian kauan ja on myös aivan liian kallis Suomen veronmaksajille, Anttila korosti.

Anttila viittasi oikeusministeri Kari Häkämiehen lausuntoon, jonka mukaan Suomen järjestelmä on kaikkein ulkomaalaismyönteisin, ja kyseli, miksei oikeusministeri muuta epäkohtana pitämäänsä käytäntöä.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme